משרד בצת אילון, מתכנן תחנות דלק ומרכזים מסחריים.
תחנות תדלוק בישראל – סקירה ועקרונות
- תחנות דלק בישראל עברו מהפך בעשורים האחרונים, ברמה העסקית בשל הפחתת שולי הרווח שלהן, ובנוסף, תכנון תחנות חדשות הפך למשימה מורכבת, בשל תב"עות חדשות המטילות מגבלות תכנוניות מחמירות ובשל תקנות איכות הסביבה המחמירות שנחקקו למניעת זיהומי קרקע מדלקים בתחנות דלק קיימות וחדשות.
- בשל סיבות אלו הפכו תכנון והקמה של תחנות תדלוק חדשות לפרויקט מורכב, הכרוך בהליכי תכנון ממושכים. העסקת צוות יועצים רחב בכל הדסציפלינות הרלבנטיות, דבר המציב סימן שאלה לגבי כדאיותו.
- בעשור האחרון נבחנו חלופות רעיוניות שונות, כדי לצמצם את שטחי התחנות החדשות, לרבות הגבלת שטחיהן (תחנות על קרקעות רמ"י) וכן מעבר למודל של תחנות זעירות בשולי מתחמים קיימים.
- כאמור, נקבעו תקנות מחמירות ופיתוחים לצמצום זיהום מדלקים מצד המשרד לאיכות הסביבה, לרבות הטמעת השימוש במיכלי דלק כפולים, הוספת אמצעי ניטור ואכיפה מוגברת של תקנות המשרד לאיה"ס.
- בד בבד, התפתחה התפיסה כי מרבית תחנות הדלק אינן עומדות בזכות עצמן, ורק הוספה ושילוב של שטחי מסחר במתחמי התדלוק, תוך שימוש בתכנון מושכל, יביא לייצור מוקדי משיכה נוספים ועוגנים, וישרת את הקהל המגיע לתדלוק ואת הציבור הרחב שיפקוד את המרכז המסחרי.
- מגמת שילוב המסחר במתחמי תדלוק הוכחה כנכונה וחיונית, אך עם זאת, מורכבת מבחינה תכנונית, בעיקר בשל דפוסי הפעילות השונים והסותרים לעיתים של שני שימושים עיקריים אלו כדוגמא להלן:
תחנת תדלוק מחייבת זיהוי מצד הנהג בדרך, כניסה אינטואיטיבית ויציאה מהירה ממתחם התדלוק, ואלו עומדים בסתירה לשימושי המסחר המתאפיינים בגודש תחבורתי הקיים, דרך קבע, סביב המסחר, דבר המכביד על התנועה ברחבי המתחם ומעכב כניסה ויציאה מהירה אל הדרך, לאחר סיום התדלוק.
- משרדנו עוסק מזה שנים רבות בתכנון תחנות תדלוק, בעיקר עבור חברות הדלק ועבור יזמים מהתחום, וצבר נסיון רב בשילוב שטחי מסחר, מבלי לוותר על העקרונות הייחודיים של כל שימוש, ליצירת זיקה ביניהם, הכל לצורך הגברת הפוטנציאל המסחרי של המתחם ולתועלת משתמשי הדרך והציבור הרחב.
- המשרד עובד בשיתוף עם צוות יועצים מנוסים בתכנון תחנת הדלק ושטחי המסחר, ולאחר ביצוע בדיקות ראשוניות ובהינתן התנאים התכנוניים והתאמתו של המגרש הרלבנטי לשימושים אלו, אנו יוצאים לתכנון מפורט, לעיתים רב שלבי, ובהמשך, לקבלת ההיתרים לתחנה ולשימושים הנלווים, בלוח זמנים קצר.
- בנוסף, התמחה משרדנו בשיפור מתחמי תדלוק קיימים, ע"י הוספת שטחי מסחר, תוך ניצול זכויות הבניה השיוריות, לצורך מיקסום הפוטנציאל המסחרי של המתחם הקיים בשל הוספת שימושים ושטחים אלו.
בשל הגידול במספר הרכבים החשמליים בארץ, אנו דואגים, במסגרת התכנון, להוספה של עמדות טעינה חשמלית במתחם, לשירות בעלי הרכבים, ובכך יוצא המתחם כולו נשכר, בשל ניצול זמן ההטענה מצד בעלי הרכבים כדי לפקוד את שטחי המסחר.
בין לקוחותינו נמצאים חברות הדלק: דלק, פז, דור אלון, סונול, תפוז, יעד, חברות מסחריות ויזמים פרטיים.
כתב: אבי ורד, אדריכל ומתכנן ערים
תכנון תחנת דלק מתחיל בבדיקת היתכנות אדריכלית והבנת הצרכים העסקיים של הלקוח. תחנת דלק מתוכננת כאלמנט בפני עצמו או כחלק ממתחם. כאשר במתחם יש מרכז מסחרי, לעיתים יבחר היזם לערב בתכנון גם גוף משווק, שייתן חוות דעתו על תוצרי התכנון הרווחיים ביותר.
מטרת התקנות והכללים הקיימים היא למנוע חדירת חומרים כמו דלק, שמן או נפט לקרקע ולזהם אותה. במצב כזה מי התהום מתערבבים עם חומרים הפוגמים באיכותם.
משרד המהנדסים, האחראי על תכנון הקונסטרוקציה, צריך לבדוק ולסווג את סוג הקרקע והאיזור שבו אנו מעוניינים לבנות את תחנת הדלק, כדי לקבוע את עובי שכבת הכיסוי שיש להציב מעל הצנרת. פרמטר הגובה משתנה בין איזורי מגורים, תעשייה, קירבה לנחלים או חציית כבישים/מסילות. סוג הקרקע מתחלק בין קרקע סלעית לקרקע רגילה.
למידע נוסף והזמנות חייגו: 09-8912043 או בדוא"ל: tomer@bzt.co.il
תוכניות הפיתוח בתחום תכנון תחנות התדלוק, דורשות הבנה בתחום. המהנדס מתכנן את המצעים לפי דרישות אדריכליות ולפי דרישות התקנים.
בהמשך לדרישה הקשורה בתנאי הקרקע והאיזור, קיים סייג נוסף, הדורש שקווי הדלק או התחנה עצמה יהיו במרחק הגדול מ 500 מטרים ממקור מים.
נבנה את קווי הדלק במרחק שהוגדר בתקנות, אלו מרחקים תקניים בין קו הדלק לצנרת ביוב או מסילה/כביש ועוד. נבנה את מיכל האחסון כך שנוכל לבדוק את תקינותו בשלבים שונים בעתיד עם מיכשור מתאים ותקני. נמגן את קו הדלק בתעלת בטון או שרוול פלדה בהתאם לדרישות.
ריתוכים בגוף המיכל או בצנרת יבדקו בבדיקה רדיוגרפית. דגש מיוחד בבדיקת ריתוכים הנמצאים בקרבת נחל או וואדי.
המיכל העשוי מתערובת מתכות מאחסן דלק או נפט שהם חומרים בעלי אופי קורוזיבי (יוצר חלודה).
בנוסף תהליכים כימיים עלולים להיווצר ולכן נדרשות בדיקות מתאימות והגנה קטודית. בנוסף לכללים אלו והבאים גם תותקן מערכת בקרת דליפה תיקנית.
בדיקות יתבצעו לאחר בניית התשתית לאורך כל חיי המתקן אחת לתקופה בהתאם להגדרת התקינה או החלטת הממונה. האחריות היא על המפעיל לבדוק את תוואי המתקן כל שבועיים ובדיקה של המתקן עצמו אחת ל 5 שנים לפחות, המפעיל ימלא דו"ח המתאר כל אחת מהבדיקות ויגיש לממונה כל שנה.
הבודק הוא זה שהוסמך ועמד בדרישות של המכון האמריקאי לדלק ומחזיק בתעודה בת תוקף המאושרת לפי התקנות, בנוסף עליו לעמוד בדרישות הממונה לעניין זה אחת לתקופה.
במקרה בו היתה דליפה או בעיית אטימות יתקיימו תיקונים על פי הכללים בתקן ויתבצעו הבדיקות בהתאם.